Rosenborg Parkettsliperi

Tips og råd

Daglig renhold av oljet gulv utføres med mopp eller støvsuger. Større rusk og sandkorn bør fjernes fra over? aten snarest mulig. Vask foretas når gulvet er skittent. Benytt et mildt rengjøringsmiddel. Bruk ikke mye vann under vaskingen.

Sterke syntetiske rengjøringsmidler bør ikke benyttes, heller ikke grønnsåpe. Dette for å unngå at overflaten blir skjoldet og matt.

Oljing

Oljens egenskap er at den trenger inn i treet og bevarer treets naturlige ut- seende. Oljingen skal utføres til treverket er helt mettet, dvs. at porene i trever- ket er fulle og ikke trekker til seg mer olje.

Et oljet gulv er veldig pent så lenge man vet hvordan man renholder det og foretar vedlikeholdsoljing jevnlig. Fordelene med oljede gulv er at det er godt og gå på og ser mer naturlig ut enn lakkerte flater. Ulempene er at de ikke er så slitesterke som lakkerte gulv, da oljen trekker inn i treverket mens lakken legger seg oppå og forsegler.

Ved vanlig bruk i private hjem anbefales det vedlikeholdsoljing en gang årlig, mens i offentlige bygg/næringsbygg med mye trafikk anbefales vedlikeholdsoljing 2-3 ganger årlig. Ring oss gjerne for uforpliktende befaring av ditt gulv.


Bilde 1  Bilde 2  Bilde 3